Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptissa mukana jo yli 100 toimijaa – tule mukaan rakentamaan toimintakykyisempää Suomea!

Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptissa on mukana jo yli 100 toimijaa. Tammikuun alussa lanseerattu konsepti on kerännyt mukaansa moninaisen joukon eri toimijoita ja toinen toistaan kekseliäämpiä lupauksia toimintakyvyn lisäämiseksi. 

Toimintakykyinen Suomi -työn vetäjä ja Olympiakomitean liike ja liikunnallinen elämäntapa -yksikön johtaja Petri Keskitalo on iloinen, että konsepti on tavoittanut monet toimijat. 

– Olemme saaneet lyhyessä ajassa mukaan merkittäviä toimijoita eri yhteiskunnan toimialoilta. Tämä kertoo siitä, että toimintakyvyn kehittäminen ja hyvinvointiyhteiskunnan turvaaminen nähdään tärkeänä, ja se on hyvällä tiellä. 

– Kannustan jokaista toimijaa liittymään mukaan. Yhteiseen työhön tarvitaan meitä kaikkia – vain yhdessä voimme luoda muutoksen parempaan, Keskitalo kuvaa. 

”Työskentelemme vähintään puolet työajasta seisten tai liikkuen,
ja tauotamme istumista.”

”Olemme mukana
yhteiskunnallisessa keskustelussa liikkumisen lisäämiseksi.”

Toimintakykyinen Suomi tehdään yhdessä

Suomalaisten toimintakyvyn rakentaminen on avainasemassa kansamme hyvinvoinnin kannalta – ja meistä jokainen voi olla mukana tällä matkalla.

Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptissa ovat mukana muun muassa: 

Allergia-, iho- ja astmaliitto, Lapin liikunta, Suomen Urheiluliitto, Teme – Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto, Kouvolan kaupunki, Oulun kaupunki, Sipoon kunta – Sibbo kommun, Tampereen kaupunki, Deloitte, Elements of Safety, Into Lifestyle Oy, Motivire Oy, Kuortaneen urheiluopisto, Maaseutupolitiikan neuvosto, Oikeusministeriö, Ulkoministeriö – sekä monia muita.

Katso kaikki mukana olevat tahot ja toimijat tästä.

Katso mukana olevien tahojen ja toimijoiden lupaukset.

”Järjestämme avoimia ja
maksuttomia tapahtumia, jotka kannustavat kaikenikäisiä
liikkeelle.”

Käynnistämme työyhteisön kyykkyhaasteen!

Työpaikan liikkumishaasteita, uusia askeltavoitteita, kekseliäitä hankkeita, matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia… Vain mielikuvitus on rajana! 

Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konsepti on vastuullisuusteko sekä maalle että kansallemme. Tulemalla mukaan olet yksi konseptin mahdollistaja oman esimerkin kautta. 

Tule mukaan rakentamaan toimintakykyisempää Suomea! Mikä sinun organisaatiosi lupaus Suomelle? 

#LupausSuomelle #LöfteTillFinland #Liikkumishaaste

Suomen Olympiakomitea, Yle, Kuntaliitto, työmarkkinakeskusjärjestöt ja Deloitte ovat käynnistäneet Suomi – toimintakykyinen maa ja kansa -konseptin, jonka tavoitteena on rakentaa pysyvää muutosta yli vuosikymmenten. Konseptin avulla liikkuminen ja toimintakyky palautetaan Suomen vahvuudeksi. 

presidentin puhe